Instalare Python

La fel ca în aproape fiecare aplicație din Windows, este instalat Python folosind un program de instalare care vă ghidează prin procesul de configurare. De implicit, programul de instalare Python stochează fișierele .exe sub Windows în directorul de date al aplicației utilizatorului respectiv – astfel încât niciun administrator sunt necesare drepturi pentru instalare.

Python.org oferă mai multe programe de instalare Windows. în plus la versiunea pe 32 de biți (x86) și versiunea pe 64 de biți (x86-64), de asemenea, un fișier zip încorporabil, un fișier .exe și un program de instalare bazat pe web. Aceste diferă după cum urmează:

1. Programul de instalare .exe este doar un fișier executabil care pornește Python procesul de instalare – acesta este cel mai comun și cel mai simplu soluţie.

2. Programul de instalare bazat pe web este practic identic cu .exe-ul său omolog, cu diferența că descarcă fișierele necesare pentru instalare separat. Acest lucru se reduce drastic dimensiunea instalatorului, dar o conexiune la rețea este absolut necesar.

3. Fișierul Zip încorporabil este o copie autonomă, minimalistă mediul de execuție Python. Acest lucru este util dacă doriți distribuiți manual o aplicație Python sau dacă doriți să testați ceva repede. Cu toate acestea, acest program de instalare nu conține niciunul a instrumentelor utile pe care le au celelalte versiuni la bord.