Categories
programare python

Instalare Python

La fel ca ├«n aproape fiecare aplica╚Ťie din Windows, este instalat Python folosind un program de instalare care v─â ghideaz─â prin procesul de configurare. De implicit, programul de instalare Python stocheaz─â fi╚Öierele .exe sub Windows ├«n directorul de date al aplica╚Ťiei utilizatorului respectiv – astfel ├«nc├ót niciun administrator sunt necesare drepturi pentru instalare.

Python.org ofer─â mai multe programe de instalare Windows. ├«n plus la versiunea pe 32 de bi╚Ťi (x86) ╚Öi versiunea pe 64 de bi╚Ťi (x86-64), de asemenea, un fi╚Öier zip ├«ncorporabil, un fi╚Öier .exe ╚Öi un program de instalare bazat pe web. Aceste difer─â dup─â cum urmeaz─â:

1. Programul de instalare .exe este doar un fi╚Öier executabil care porne╚Öte Python procesul de instalare – acesta este cel mai comun ╚Öi cel mai simplu solu┼úie.

2. Programul de instalare bazat pe web este practic identic cu .exe-ul s─âu omolog, cu diferen╚Ťa c─â descarc─â fi╚Öierele necesare pentru instalare separat. Acest lucru se reduce drastic dimensiunea instalatorului, dar o conexiune la re╚Ťea este absolut necesar.

3. Fi╚Öierul Zip ├«ncorporabil este o copie autonom─â, minimalist─â mediul de execu╚Ťie Python. Acest lucru este util dac─â dori╚Ťi distribui╚Ťi manual o aplica╚Ťie Python sau dac─â dori╚Ťi s─â testa╚Ťi ceva repede. Cu toate acestea, acest program de instalare nu con╚Ťine niciunul a instrumentelor utile pe care le au celelalte versiuni la bord.